AMSTERDAM
tel. 020-6928314

Zaterdag 16 maart speelde zowel het eerste als tweede elftal een belangrijke thuiswedstrijd. Het tweede elftal nam het op tegen AMVJ uit Amstelveen en het eerste elftal speelde tegen stadsgenoot JOS Watergraafsmeer.

TOS 2 - AMVJ

De zaterdag startte met de wedstrijd van TOS 2. Na een teleurstellende nederlaag vorige week tegen HBOK was TOS 2 gebrand om zich te revancheren tegen AMVJ. Uit bij AMVJ werd in een gelijkwaardige wedstrijd uiteindelijk 1-1 gespeeld, wat goede hoop gaf voor de thuiswedstrijd. Om half 2 begon de wedstrijd tussen de nummer 7 en 10 uit de 2e klasse-B. De eerste helft was een gelijkwaardige wedstrijd met kansen voor zowel TOS als AMVJ. De grootste kansen waren aan het eind van de eerste helft voor TOS-Actief via Finn die na het omspelen van de keeper ongelukkig in het zijnet schoot en Wouter die uit een vrije trap van aanvoerder Sanderino de bovenkant van de lat raakte. In de tweede helft kwam TOS goed uit de kleedkamer en kreeg het al snel waar het recht op had. Zo scoorde Mathieu vlak na rust de verdiende 1-0 en nog geen 5 minuten later wist Wouter de 2-0 binnen te schieten. Heel kort leek de wedstrijd weer spannend te worden, want AMVJ scoorde kort daarna uit een vlot lopende aanval vrij onverwachts de 2-1. Uiteindelijk bleek AMVJ geen partij voor TOS-Actief want de mannen liepen vrij eenvoudig uit naar 5-1 via respectievelijk Kasper, Wouter en Daan. Hiermee stijgt het tweede elftal een plekje op de ranglijst, is het gat tot AMVJ verkleind naar 1 punt en boekte het de grootste overwinning van dit seizoen!

TOS 1 - JOS Watergraafsmeer

Na het goede voorbeeld van het tweede elftal was het eerste elftal aan de beurt om ook de broodnodige drie punten binnen te halen. Na nederlagen tegen ’S-Graveland (1-2) en DTA Fortius (3-1) moest er gewonnen worden van de nummer van 7 van de competitie: JOS Watergraafsmeer. TOS-Actief begon sterk aan de wedstrijd en nam snel controle over de wedstrijd. Via Johannes kwamen ze er een aantal keer gevaarlijk uit met kansen voor zowel Kobus als Fabian, maar uiteindelijk bleek drie keer scheepsrecht. Na een vlot lopende combinatie wist Johannes opnieuw Fabian te vinden die dit keer onberispelijk binnenschoot en TOS na een half uur terecht op 1-0 voorsprong bracht! Na de 1-0 verloor TOS grip op de wedstrijd en moesten de mannen van trainer/coach Hans Bergsma steeds meer achteruit. Toch bleven de echt grote kansen uit door goed verdedigend werk van de centrale verdedigers Kees en Hidde. Het gevaarlijkste moment van JOS Watergraafsmeer kwam vanuit een standaardsituatie die door de centrale verdediger op de lat werd gekopt. Kort voor rust was er nog een wapenfeit van TOS-Actief. Na een goede onderschepping van middenvelder Bas was er een schotkans voor Roy, maar deze verdween een half metertje over het doel van JOS-Watergraafsmeer.

'Het werd een wedstrijd met veel duels op het middenveld waar beide ploegen een aantal keer over de schreef gingen. Dit resulteerde in 7 gele kaarten, waar JOS Watergraafsmeer wel degelijk 1 keer rood had moeten krijgen voor natrappen'

In de tweede helft veranderde het wedstrijdbeeld en werd de wilskracht van TOS op de proef gesteld. JOS Watergraafsmeer kwam met het mes tussen de tanden uit de kleedkamer waardoor er door beide teams minder gevoetbald werd. Het werd een wedstrijd met veel duels op het middenveld waar beide ploegen een aantal keer over de schreef gingen. Dit resulteerde in 7 gele kaarten, waar JOS Watergraafsmeer wel degelijk 1 keer rood had moeten krijgen voor natrappen. In de tweede helft waren de grootste kansen voor JOS Watergraafsmeer die met hun sterke spits als kapstok probeerde om de aanvallende middenvelder en buitenspelers in kansrijke posities te krijgen. Dit lukte een aantal keer, maar telkens was keeper Hidde een sta in de weg voor de aanvallers van JOS-Watergraafsmeer.

De grootste kans van de uitploeg kwam 5 minuten voor het laatste fluitsignaal. Na een snelle aanval over hun rechterkant werd de aanvoerder op 11 meter van de goal vrijgespeeld. Uiteindelijk werd door goed verdedigend werk van Friso deze kans onschadelijk gemaakt. Na een verhitte en spannende slotfase floot de scheidsrechter uiteindelijk af bij een stand van 1-0. Zo wist TOS zaterdag 1 na een slechte reeks eindelijk weer te winnen en voor het eerst sinds 30 september de 0 te houden! Zo begint TOS goed aan de derde periode en haakt het aan bij de nummers 8, 9 en 10 van de 4e klasse-C.

Volgende week moet het eerste en tweede elftal van TOS-Actief zich opmaken voor een Amsterdam-oost derby tegen De Meer. Het tweede trapt om 12:00 uur af en het eerste om 14:30, tot dan!